Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подгревни свещи
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДоколкото знам за твоя мотор, се откача акумулатора за 45 минути.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеТака и така се е почнало с гадаенето вече.. Времето за подгрев не зависи ли от разни температури на двигателя и тн?! Да не идва от там нещо...
Освен това някъде съм чел, че алармата за проблем в подгрева се чисти след няколко успешни цикъла на подгряване.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТочно така е. ECU - то управлява подгрева на базата на температурата на мотора, която мери.
Освен това някъде съм чел, че алармата за проблем в подгрева се чисти след няколко успешни цикъла на подгряване.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеОще по-добре е да се направи тест на релето през MES (FES).
Тогава ще се разбере дали изобщо му идва управление от ECU то.Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе говоря за гледане и триене на грешката а за принудителен тест на релето. Actuators > glow plug relay > execute и чуй дали цъка релето.Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina
Comment
-
Аз бих повторил принудителния тест на релето, като меря дали излиза управление 0V директно на пин 51 на ECU - то.
Това е директен тест на управлението, без значение температура на мотора и всичко останало.
За теста на вентилаторите - той така си минава с прекъсване.
За другите изпълнителни механизми - понякога трудно се чуват.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеКолега аз се занимавам с електроника и така както меря всичко е здраво, само интергала няма кака да се премери,съмнявам се в ECU то тъй като не пуска управляващият минус на пин 51 и като не го пусне релето няма как да се задейства или го пуска когато си иска или следи нещо друго което не е свързано със самото реле и затова не захранва релето,поне така аз си го обяснявам ама като няма принципна схема остава само гадаенето.
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеБез да се изяснят някои неща относно принципа на действие, подходът е само "проба-грешка".
Например - защо релето получава +12V на пин 3 от малката букса от ECU - то, след като това може да стане и от общия токов кръг (горивна помпа, инжектори.........).
За какво точно служи връзката на пин 5 ?
Как точно ECU - то проверява работоспособността на този модул?
Не е изключено и проблемът да е в ECU - то.
Можеш да опиташ един ресет.
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеКак се прави ресета ?
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДоколкото знам за твоя мотор, се откача акумулатора за 45 минути.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе говоря за гледане и триене на грешката а за принудителен тест на релето. Actuators > glow plug relay > execute и чуй дали цъка релето.Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina
Comment
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеПробвах и това със 3 релета и нито едно от тях не се задейства по този начин.2 от тях показваха високо ниво на грешка а 1 то ниско ниво и оставих него,но ефекта си е пак никакъв,явно ECU то не пуска управление на релето,но ECU нямя да сменя заради един подгрев щото колата си пали и без него,Докато правих тия процедури измъкнах и кабела на EGR та да не ми вкарва сажди в смукателите и си даде грешка за EGR ама индикатора не свети така че то се е видяло че ще карам с тия грешки докато е кола.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПреди да набедиш ECU - то трябва да си 100% сигурен в това, че връзките между него и релето са ОК. От това, че принудителното задействане по време на теста не минава, си мисля, че точно в това може да е проблема. Едно почистване на връзките откъм ECU - то няма да е излишно.Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina
Comment
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениеТе това и него правих и там пръсках със WD40 и на двете букси на ECU.А ще може ли една схемичка и на буксите на ECU то.
Освен схемата, която съм постнал преди в темата има още една модификация, която е в сила от м. 02 2001.:
Според тази схема връзката между ECU - то и релето минава през междинната букса D5, в която също може да е проблемът.
---------- Post added at 18:05 ---------- Previous post was at 17:45 ----------
На схемата междинната букса е означена като D5, но вероятно е грешка и става въпрос за D4.
Ето така изглеждат буксата на ECU - то (M10 - A) буксата D4 откъм купето и буксата D4 откъм двигателния отсек:
Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:18.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment